Над 200 състезатели взеха участие в международния турнир по борба „Динко Петров“ в Стара Загора

STZAGORA.NET

Над 200 състезатели от шест държави взеха участие в шестото издание на международния турнир по борба за кадети “Динко Петров” в Стара Загора, който се проведе на 29 март. В него премериха сили всички най-добри отбори от България, САЩ, Словакия, Македония, Турция и Косово.

Турнира откри в събота кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Градоначалникът благодари на всички треньори, които помагат на младите борци да израстват в този спорт и допълни, че общината винаги ще подкрепя старозагорския клуб по борба „Берое”. „Тренирайте усилено, за да се вее българското знаме на световните тепихи“ – пожела той на бъдещите големи имена в този спорт.

Живко Тодоров получи плакет от спортен клуб по борба „Берое“ с благодарност за приноса му в развитието на борбата в Стара Загора и страната. Той му бе връчен от Николай Стоянов, председател на Управителния съвет на клуба.

Турнирът „Динко Петров“ бе организиран от клуба по борба „Берое“ с подкрепата на Община Стара Загора.

В класическия стил шампиони станаха Радослав Георгиев (до 100 кг), Владимир Стойчев (до 76 кг) и Междун Мустафов – и тримата състезатели на „Берое“. Призът „Динко Петров“ в този стил е за Радослав Георгиев.

В свободния стил шампиони са Митко Стойков (до 46 кг), Дельо Михалев (до 76 кг) и Руси Минев (до 85 кг) – също състезатели на старозагорския клуб. Призът „Динко Петров“ в свободния стил е присъден на Митко Стойков.

За най-техничен състезател на турнира бе избран Дельо Михалев.

И в двата стила наградите за най-добър чуждестранен състезател бяха присъдени на американски борци.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн