Георги Първанов: АБВ отдавна се готви и за участие в парламентарни и местни избори

STZAGORA.NET

Георги Първанов

Нашата идея е да обхванем колкото се може по-широка част от от политическия спектър и лявото дотолкова, доколкото ние виждаме, че БСП като управляваща пария, в лицето на „Позитано“, на ръководството, изневери на много леви обещания и ние критикуваме и от ляво, но в същото време отваряме идейния си спектър и възможностите за коалиция и партниране в центъра – там, където има много хора, които са разочаровани и които не ги интересува идеологията, а искат просто да има повече работа, да има възможност да се реализират, да имат по-добро здравеопазване, т.е., елементарни човешки неща. Мисля, че това е на дневен ред и това ще се опитва да прави АБВ. Самоцелни идеологически спорове аз лично не мисля да водя. Това заяви на пресконференция в Ловеч Георги Първанов – президент на Р България (2002-2012).

В настоящия момент са необходими съвсем прагматични решения, коментира Първанов и като пример даде пътуванията на АБВ из малките населени места и разговорите с хората там. А там темите на дневен ред са от къде могат да дойдат повече работни места и как децата им могат да се върнат от чужбина и да живеят отново в родината си и това не е идеология, обясни той. Георги Първанов каза, че в АБВ има доказани управленци – хора, които наистина са в състояние да предложат работещи решения.

АБВ отдавна се готви и за участие в парламентарни и местни избори, каза в отговор на журналистически въпрос Георги Първанов. И що с отнася до формата – тя ще се избере от ръководството на формацията, от хората, които я подкрепят, обясни президентът и отново каза, че не бива да се поставя под съмнение дългосрочният характер на проекта АБВ. „Хоризонтът ни не е 25 май, хоризонтът ни е далеч напред във времето“, каза той.

Що се отнася до българските партии, те трябва да се променят, ако искат да са на европейско ниво, каза Първанов и допълни,че им е необходима повече демократизация и отваряне – и гражданско и политическо – и това са част от темите, които АБВ ще поставя на обществен дебат.

Георги Първанов заяви, че срещу него и АБВ се води най-тежката компроматна война, но той и хората му ще играят честно и по правилата. Той обясни, че отказва да влиза в полемики с БСП, по повод обвиненията, че излизането му от партията може да допринесе за връщането на ГЕРБ в управлението.

„Това е основно оръжие на нашия опонент. Аз през 2006 година съм бил обект на такава компроматна война и спечелих 75% на вота. По време на импийчмънта имаше още по-мощна кампания и досега смятам, че доверието към нас се е закрепило, но от нас няма да излезе нито един опит за компромат, това е гарантирано. БСП като управляваща партия изневери на много леви обещания“, каза още президентът.
#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн