Стара Загора в очакване за Националната олимпиада по руски език

STZAGORA.NET
Пролетта дойде и с нея започнаха трескави приготовления в СОУ „Максим Горки“. Причините за суматохата са две: Патронният празник на училището (28 март) и Националната олимпиада по руски език, на която домакин тази година е Стара Загора, и по-точно Руската гимназия.

Националната олимпиада по руски език ще се проведе на 29 март 2014 г. (събота) от 10:00 часа в сградата на училището. Тържественото откриване е ден по-рано – на 28 март от 18:30 часа в залата на Синдикалния дом.

Разбира се събития от такъв мащаб изискват и стабилни финанси, които са непосилни за школото. Бюджетът, който МОН е отпуснал за материали, консумативи и награди е 1400 лева, а Община Стара Загора осигурява допълнително 3000 лева. Въпреки това средствата са недостатъчни и затова родители, ученици, учители и приятели на училището подготвят базари, изложби и театрални постановки с цел да съберат пари. Търговско-промишлената палата – Стара Загора също подкрепя езиковото състезание, като счита, че Стара Загора трябва да се представи достойно при организацията и провеждането на Национална олимпиада по руски език.

Организаторите отправят покана към предприемачите, които са съпричастни към събитието, да присъстват на откриването.

Диляна БОЖКОВА,
Клуб „Млад журналист”
при СОУ „Максим Горки”
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн