Пролетни настроения предлага на старозагорци четвъртата изложба в новата Арт галерия “Недев”

STZAGORA.NET

По повод настъпваща пролет в Стара Загора беше представена четвъртата поредна изложба в най-новата художествена галерия в Града на липите – Арт галерия „Недев“.

Под атрактивното мото „Пролетно каре – три валета и една дама“ свои картини представят четирима автори, между които е и една дама на 86 години – Антоанета Хаджииванова, майка на галериста Светлозар Недев. Той самият също е участник в изложбата. Всеки от четиримата по своему, според авторовото си разбиране за красота, радост и вдъхновение, интерпретира темата за разцъфтяването на новия живот напролет.

Тридест и три са изложените платна. По време на целия вернисаж звуча джаз в изпълнение на китариста Живко Велев.

Осемте горски и маринистични пейзажа на Антоанета Хаджииванова, заедно с
ангелската серия на Мирослав Ибришимов, дълбоко пропита с вглъбеност и езотерика, допълнени от импресионистичните танцьорки в стил Дега на Тихомир Трайков, определят пролетно-фриволното настроение на изложбата. Светлозар Недев полага поантата в живописния букет с искрящите багри и цветове на своите платна.
#svz

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн