В навечерието на Световния ден за борба с туберкулозата – лек спад на болните в региона

STZAGORA.NEТ

Д-р Елена Канева

На 24 март (понеделник), когато се отбелязва Световният ден за борба с туберкулозата, Регионалната здравна инспекция в Стара Загора организира среща с общопрактикуващите лекари от община Чирпан. На нея д-р Божидара Кайракова, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ ще изнесе информация за разпространението на туберкулозната инфекция в област Стара Загора и сравнителни данни за страната. Важно е да се отбележи, че по предварителни данни за 2013 г. заболяемостта за област Стара Загора е на нивото на средната за страната – 23.6 на 100 000 население. В сравнение с 2012 г. се наблюдава лек спад.

Презентация пред присъстващите ще имат и представители на неправителствената организация „Свят без граници“, която работи по различни проекти, насочени към повишаване на здравната култура сред ромското население.

Същия ден от 10:00 до 14:00 часа на площада пред Община Чирпан ще бъде разположен мобилния кабинет на РЗИ. Медицински специалисти ще извършват на всички желаещи анонимно и безплатно консултиране и изследване чрез бързи тестове за ХИВ/СПИН. От РЗИ призовават повече хора да се възползват от тази възможност.

Д-р ЕЛЕНА КАНЕВА,
Директор на РЗИ Стара Загора
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн