Олимпийското таекуондо на Стара Загора – най-масово в страната

STZAGORA.NET

Таекуондо клуб „Августа“ е най-големият в страната. На 22-23 март в София ще се проведе силният международен турнир „София Оупън“ организиран от Таекуодно клуб „Рамус“ в съдействие с Българска Таекуондо Федерация – ВТФ. За първи път в България се провежда таекуондо мероприятие в такива мащаби, правейки го едно от най-големите и силни състезания в Европа. В надпреварата за отличията ще се включат близо 850 състезатели от 97 клуба от рекордните 16 държави (Албания, България, Гърция, Испания, Италия, Косово, Македония, Молдова, Норвегия, Люксембург, Румъния, Русия, Сърбия, Тунис, Унгария и Швеция).

Таекуодо клуб „Августа“ ще бъде представен от 38 състезатели във всички възрастови групи, което го прави най-големият клуб от всичките 97 отбора, които ще участват в надпреварата. Клубът ще бъде представен във всички възрастови групи: от 6-годишни деца до мъже. “Към момента в клуба се подготвят над 80 спортуващи, което ни прави един от най-големите спортни клубове в Стара Загора”, сподели треньорът на клуба Георги Господинов, а фактът, че спортът е толкова атрактивен и олимпийски, ни дава предпоставки да се надяваме, че Стара Загора скоро може да има нови олимпийски надежди.
#vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн