Започва поставянето на хоризонталната улична маркировка по улиците на Стара Загора

STZAGORA.NET

До края на годината ще бъде поставена 3510 кв.м хоризонтална улична маркировка – линии за престрояване, осови линии, стоп-линии и стрелки по улиците в Стара Загора. Полагането ? започна, след като вчера и в почивните дни бяха измити бул.“П.Евтимий“ – от „Ремиза” до околовръстното шосе, и кръстовището на бул. „Ген.Столетов” с ул. „Д-р Т. Стоянович”.

Предвид предстоящите ремонтни дейности по бул. „Ген.Столетов” в участъка от ул.“Г.С.Раковски“ до ул. „Д-р Т. Стоянович”, маркировката ще бъде изпълнена с акрилатна боя със светлоотразителни перли, която има срок на износване от 6–12 месеца. След завършването на ремонта ще се положи структурен студен пластик, с което срокът на използване се удължава на 36 месеца.

Освежена ще бъде и пътната маркировка по бул. „Ген.Гурко“ – от ул. „Д.Стаев“ до бул.“П.Евтмий“, по ул.“Авг.Траяна“ – от стадион „Берое“ до ул. „Ив.Вазов“.

Кметът Живко Тодоров предприе политика за подобряване на безопасността и организацията на движение по основните улици и булеварди чрез подобряване на пътната обстановка и повишаване на качеството и устойчивостта на полаганата пътна маркировка и пешеходните пътеки. Новите бои са по-скъпи от обикновените, но гаранция е по-голямата им трайност. Освен това при последващото им опресняване ще се налага само частично полагане. Тази година в общинския бюджет са предвидени около 100 000 лева за подновяване на пътната маркировка.

Пешеходни пътеки с 3-годишен срок на служба по метода "Студен релефен пластик" се полагат в Стара Загора от 20 август 2012 г. Оттогава досега под липите са направени над 50 от тях.

От началото на мандата са изработени 52 пешеходни пътеки тип „зебра” по метода червено-бял структурен студен пластик. Те са със срок на годност 36 месеца, а стойността им е 35 лв./кв.м. Пешеходни пътеки от червено-бял структурен студен пластик ще бъдат изпълнени по бул. „Ген.Столетов” – от бул.“Крайречен“ до ул. „Д-р Т. Стоянович” и на бул.“Хр.Ботев“ – от бул. “Крайречен“ до ул.“Одринска епопея“.

Полагането на пътната маркировка и пешеходните пътеки са част от мероприятията за подобряване на транспортната комуникация и организацията на движение в централната градска част, в изпълнение на втория етап от проекта, разработен от „Булпроект”ЕООД по поръчка на Община Стара Загора. Третият етап от въвеждането му ще започне веднага след приключване на строителните дейности по изпълнението на Водния проект на Стара Загора.
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн