Областната междуведомствена комисия изготвя график за пролетни проверки на потенциално опасните водни обекти

STZAGORA.NET

Поводът за провеждане на тази работна среща с членовете на Комисията е изготвяне на график за провеждане на пролетните проверки на потенциално опасните водни обекти в областта. Целта на днешното заседание е да се създаде организация за своевременно обследване на набелязаните водни обекти относно предприетите мерки от отговорните длъжностни лица за поддържане на водните обекти в безопасно състояние и недопускане на наводнения на населените места и инфраструктурата в съответния район. При необходимост да се издадат предписания на Комисията за отстраняване на констатираните нередности, обяви областният управител Живка Аладжова пред участниците в свиканата днес Междуведомствена комисия.

Заседанието се провежда във връзка с изпълнение на чл. 138а, ал. 3 от Закона за водите относно обследване на потенциално опасните водни обекти в страната и Заповед № Р-36/28.02.2014 г. на Министър-председателя за проверка на същите, както и Заповед на Областния управител № АП-07-ЗД-95/12.03.2014 г. относно проверка на техническото състояние на потенциално опасни водни обекти, проводимостта на реките и състоянието на съществуващите корекции на реки, дерета и диги на територията на областта.

Към момента обстановката в област Стара Загора е спокойна. Няма преливащи язовири и водни обекти, нивото на водите в язовирите е под нивото на преливниците им.
#vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн