За 14-ти път Стара Загора ще бъде домакин на Националния музикално–фолклорен конкурс „Орфеево изворче“

STZAGORA.NET

За 14-ти път Стара Загора ще бъде домакин на Националния музикално–фолклорен конкурс „Орфеево изворче“, който ще се проведе на 21, 22 и 23 март 2014 г. В дните на конкурса участие са заявили над 2000 изпълнители.

Той дава сцена за изява на деца таланти в областта на фолклорното изкуство –песни, танци, народни обичаи, словесен фолклор, инструментални изпълнения на групи и оркестри, и ревю на народни носии.

Официалното откриване ще бъде на 21.03.2014 г. (петък) от 9.30 ч. на сцената на Драматичен театър „Гео Милев“. В петък и събота конкурсната програма продължава в залите на Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Държавна опера – Стара Загора, Дома на културата, Центъра за наука култура и изкуство, НЧ „Родина 1860“ и НЧ „Св. Климент Охридски 1858“.

Закриването на конкурса ще бъде отбелязано с Гала концерт на 23.03.2014 г. (неделя) от 10.00 ч. на сцената на Драматичния театър, където отличилите се участници ще получат награди, сред които и голямата награда на Кмета на Община Стара Загора.

Фолклорният конкурс „Орфеево изворче“ е организиран от Националния музикално–фолклорен съюз, с подкрепата на Община Стара Загора.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн