Деца и животни в старозагорския зоопарк бяха закичени с мартенички на весел пролетен празник

STZAGORA.NET


С много музика, песни и добро настроение, въпреки мрачното време, днес посрещнаха Баба Марта в старозагорския зоопарк. Малки и големи бяха закичени с мартенички в деня на първия пролетен празник.

По традиция с големи червено-бели помпони за здраве бяха разкрасени и клетките на обитателите на зоокъта. Баба Марта върза на вратлетата на две от „бебетата“ по една голяма мартеница. Белите и червени мартенски символи са изработени с много любов от сръчните ръце на мъжете и жените от Дневния център „Св.Св. Козма и Дамян“.

Истинско веселие сред децата и техните родители създаде програмата, в която се изявиха малките изпълнители от Вокална студия „Усмивки“ и Детския хор за народно пеене „Жарава“ при читалище „Родина-1860“.

Всички решили се да поиграят на „Зоодама“ получиха „Сертификат за приятел на животните от зоопарка“. В пленера на открито се включиха талантливите художници от Школата по изобразителни изкуства при НЧ „Родина-1860“, както и всички, желаещи да покажат творчеството си деца.

Лакомства и мартенички бяха осигурили организаторите от Община Стара Загора за всички момченца и момиченца. Гости на празника бяха зам.-кметът Иванка Сотирова и председателят на Общинския съвет Емил Христов. Входът на старозагорския зоокът днес е безплатен – като жест към приятелите на животните. Те са общо 400 от 78 различни вида.

#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн