Младите в БСП-Стара Загора настояват конференцията да продължи работата си на 1 март. ОбС поиска пълен цикъл отчети и избори

STZAGORA.NET
От Пресцентъра на ОбС на БСП – Стара Загора изпратиха до медиите следната информация за решенията, взети на снощния пленум на общинското ръководство:

“На проведеното на 24 февруари 2014 г. заседание на Общинския съвет на БСП – Стара Загора, бе обсъдена обстановката в общинската организация след проваленото заседание на конференцията от 25 януари тази година и бяха взети следните решения:

1. ОбС на БСП предлага на Националния съвет на партията да насрочи пълен цикъл отчети и избори в общинската организация.
2. Свикването на продължение на заседанието на Общинската партийна конференция на 1 март е нецелесъоразно. Исканият дневен ред: Сваляне на доверието от ръководството на общинската организация крие в себе си сериозни рискове за легитимността на взетите решения и възможността за тяхното обжалване. Заседание на конференцията при такъв дневен ред е най-краткият път към дълбоко разцепление в общинската партийна организация.

Общинският партиен съвет подкрепя изцяло и застава зад решенията, взети от 48-ия конгрес на БСП на заседанието от 8 февруари 2014 г.

Общинският съвет на БСП – Стара Загора се обедини около становището, че приоритетна задача на партийната организация в следващите три месеца е подготовката и доброто представяне на изборите за Европейски парламент на 25 май 2014 г.

На 8 февруари делегатите на 48-ия конгрес на БСП се обединиха около тезата, че е време страницата АБВ да бъде затворена. Ако обективно действията на АБВ обслужват ГЕРБ и са във вреда на БСП, то искането на смяна на ръководството от страна на група хора точно в този момент е неподходящо.

Пресцентър на ОбС на БСП – Стара Загора”

* * *

Едновременно с това днес преди обед четирима членове на БСП от три основни организации – Център (една от най-големите), ОПО “Менделеев” и 157-ма ОПО (Университетска) дадоха пресконференция, на която призоваха старозагорските социалисти към активност в името на съхраняването на организацията.

Ако все пак в оставащите няколко дни до 1 март се вземе решение за продължаване на прекъснатото четвърто заседание на Общинската партийна конференция от 25 януари, апелът на четиримата (отляво надясно на снимката: Неделчо Маринов, Галина Господинова, Гено Генов и Станимир Петров) към издигнатите за делегати пертийни членове е да присъстват и да работят за приключване на заседанието.

“Ние, младите старозагорски социалисти, настояваме заседанието на конференцията на 1 март да се проведе!”, в прав текст заяви Галина Господинова, като подкрепи и решението за провеждането на пълен цикъл отчети и избори с думите “Това е нещото, което желаем от самото начало.”

Според Устава на БСП свикването на заседание на Общинската партийна конференция може да бъде инициирано от 1/3 от партийните членове или от половината основни партийни организации. До момента са събрани подписите на над 600 души, което удовлетворява първото условие.

Големият въпрос, който обаче стои, е дали, ако се стигне до заседание на 1 март, ще се събере необходимият кворум за провеждането му. На 25 януари бе припомнено, че броят на избраните делегати на конференцията е 348 души. От тях в залата присъстваха 277.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн