Включете се в благотворителната кампания за лечението на 16-годишната старозагорка Веси

STZAGORA.NET

Една от благотворителните кампании, които се провеждат в момента в Стара Загора, е за възвръщане на зрението на 16-годишната Веси. Майка й и баща й се надяват добри хора да помогнат на дъщеря им за финансиране на необходимото лечение. В помощ на каузата ще бъдат приходите от концерта на Ансамбъл “Загорче” на 27 февруари, четвъртък, от 19.00 часа в залата на Операта. Благотворителната акция е с подкрепата на Община Стара Загора, Обществения дарителски фонд и други институции. Събитието е организирано от Фейсбук-групата “Моята Стара Загора” (подробности – по линка).

Поканите за концерта на Ансамбъл “Загорче” могат да бъдат закупени от Офиса на Обществен дарителски фонд – Стара Загора с адрес: ул. „Граф Николай Игнатиев” 14 (партер), тел. 042/602 155. Билети може да закупите и от представители на СНЦ “Моята еОбщина” – Milka Koldamova и Люба Маринова-Петкова – на лично съобщение във Фейсбук (по линковете).

Освен чрез посещение на концерта и участие в благотворителния базар на ръчно изработени предмети и украшения (подробности – по линка), можете да подкрепите Веси чрез превод на средства по сметката на ОДФ – Стара Загора.

Обществен дарителски фонд – Стара Загора
ПИБ – гр.Стара Загора
IBAN: BG29FINV915053BGN0DJ4C
BIC: FINVBGSF
Набирателна с-ка спец.предназначение – в полза на Веселина Георгиева

Бащата Динко Господинов разказва следното за здравословния проблем на Веси:

“Дъщеря ми Веселина Господинова е на 16 години. В кърмаческа възраст е установена хипоплазия на макулата и непълна атрофия на зрителния нерв. В момента Веселина не вижда с лявото око, а с дясното – само от много близко. Тя е жизнерадостно и умно дете, което се учи и се развива добре в училище. Като всяко дете тя мечтае да бъде здрава, да получи добро образование и да се реализира като пълноценен човек в живота. Ние, нейните родители, се борим с всички трудности и препятствия да й осигурим най-добро лечение и образование. За да бъде тя уверена, щастлива и успяла в своя личен живот. След безуспешни опити за лечение в България разбрахме за клиниката на Фьодоров в гр.Калуга, Русия, и нейния клон в Нови Сад, Сърбия. След проведени лечения в двете клиники детето започна да вижда по-добре. От 6% зрение в началото на лечението сега сме на 30%. Но опитите ни за помощ от фонда за лечение в чужбина не дадоха резултат.

Сумата от 3000 лв. за един курс на лечение е непосилна за нас, родителите. Затова се обръщаме за помощ към фирми и фондации, търсим съдействието на благотворителни кампании за помощ. Лечението е продължително и трябва да се ходи минимум два пъти годишно от предписаните 4 пъти. Детето е и с други заболявания, с които що-годе се опитваме да се справим и се справяме”.

Телефони за контакт: 0896 877 133 Динко Господинов; 0896 877 075 Петя Господинова.

БЛАГОДАРИМ ЗА ПОМОЩТА!
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн