“Различният поглед” представя изложбата „Вълнен свят“ на майстор-занаятчия Диана Цинцарска

STZAGORA.NET
На 19.02.2014 г. от 18:00 ч. във фоайето на Радио Стара Загора, А.Р.И.З.–7 и Сдружение за съвременно изкуство и култура “Различният поглед“ представят дебютната изложба „Вълнен свят“ на майстор-занаятчия Диана Цинцарска.

Ще бъдат представени над петдесет модела на „Пижо и Пенда“, композирани в различни сюжети от българския бит и традиции, апликации на вълна върху различни материи, които като краен продукт могат да се ползват като шалове или пана.

За първи път майсторката ще представи пред публика уникални картини и пластики, изработени изцяло от вълна и конци. Картините се характеризират с уникална мекота на преливане на цветовете, а релефът им ги оживява и създава усещането за спокойствие.

Изложбата ще е динамична, като всеки закупен експонат може да се вземе на момента, а на негово място ще се поставя нов.

Рецензент на изложбата е г-н Гоев, директор на АЕК “Етъра”.

Диана Цинцарска е майстор-занаятчия от 2010 г. към Задругата на майсторите на народни и художествени занаяти. Тя е участвала три пъти в Ежегодния фестивал на изкуствата “Различният поглед” в Стара Загора, както и в други събития на Сдружението. Освен като артист, излагащ готова продукция, тя е била и водещ на арт-работилници „Приложни техники с вълна“ за деца и младежи. Нейни произведения могат да бъдат видени на редица традиционни изложения из цяла България като Гела, Копривщица, Узана Поляна, Етъра и др.

Рекламният дизайн на печатните материали към изложбата и аранжировката на произведенията в изложбеното пространство са направени от членове на ССИК “Различният поглед” и полския доброволец на Сдружението Матеуш Щайнке по проект „Заедно в изкуството 2“ към Европейска доброволческа служба, програма „Младежта в действие“.
#vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн