Общинският съвет прие бюджета на Стара Загора за 2014 година в размер на 87,7 млн. лв.

STZAGORA.NET


Общинските съветници гласуваха Бюджет 2014 г. на Община Стара Загора на проведената днес сесия. След дебати в зала старейшините приеха финансовата рамка на бюджета, който е в размер на 87 721 134 лева.

В инвестиционната програма за тази година са заложени инфраструктурни проекти, сред които транспортната схема на града, ремонт на квартал “Три чучура–север”, инвестиции в тротоари, улици, пешеходни пътеки, рехабилитиране на междублокови пространства и мн.др., уточни по време на заседанието кметът на общината Живко Тодоров.

38 общински съветници подкрепиха и предложението на колегата си Николай Диков за отделяне на сума, с която да се закупи нов кувьоз за Клиниката по неонатология към МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“.

На сесията беше приет и отчетът за касовото изпълнение на бюджета за изминалата година. Гласувани бяха и условията за финансови облекчения за пътуващите с градски и междуградски автобусен и тролейбусен транспорт пенсионери над 65-годишна възраст и хора с увреждания на територията на общината.

Дневният ред на февруарската сесия на Общинския съвет в Стара Загора включваше 27 точки и питания.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн