Председателят на ОбС Стара Загора получи почетен плакет от Клуба на работодателя

STZAGORA.NET

Новият председател на Клуба на работодателят в Стара Загора инж. Мирослав Петков връчи плакет на председателя на Общинския съвет Емил Христов. Почетният знак на организацията е израз за успешно досегашно партньорство и надежда за още по-добро сътрудничество занапред между Клуба на работодателя, Община Стара Загора и Общинския съвет, обяви инж. Петков.

На срещата членовете на управителния съвет на клуба и председателя на ОбС дискутираха предложения и идеи за подобряване на бизнес климата в Стара Загора. Работодателите отбелязаха и че за създаването на квалифицирани кадри е необходимо да се обърне внимание и на образователната система.

Участниците в срещата стигнаха до заключение, че качеството в средното и висшето образование е от изключителна важност за увеличаване на професионалния капацитет у младите хора. Те се обединиха около идеята, че вътрешната и външна мотивация на младежите трябва да бъде насърчена. Само така те ще имат стимул и желание, след получаване на квалификационна степен в университет, да се връщат в Стара Загора, за да работят.

Започнало е и сериозно обмисляне по въпроса за провеждането на панорама за учащи, на която да се даде възможност за получаване на информация от първа ръка. Така ще бъдат задоволени нуждите на бизнеса за добре обучени кадри и същевременно младите хора ще имат информация за най-търсените от фирмите специалисти в региона. Чрез такава последователна стратегия ще може да се постигне максимален ефект за всички страни.

Целта на общинската администрация е да създава една по-добра среда за своите граждани, категоричен беше Емил Христов. Той допълни, че подобни срещи с представители на бизнеса в града носят само позитиви и са предпоставка за по-добър жизнен и бизнес стандарт.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн