Созополска художничка среща старозагорци тази вечер с “Цветовете на живота” в Арт галерия НЕДЕВ

STZAGORA.NET



Тази вечер (понеделник, 10 февруари) от 18.00 часа в новата старозагорска художествена галерия NEDEV Art Gallery (Арт Галерия НЕДЕВ) – бившата “Ахинора”, на 20 м източно от кръстовището на бул. “Руски” и ул. “Боруйград”, срещу ресторант “Кастела”, ще бъде открита изложба живопис “Цветовете на живота” на майсторката на четката и палитрата Светла Димитрова.

Талантливата художничка е родена и работи в Созопол. Автор е на няколко самостоятелни изложби и е участвала в много общи изложения у нас и в чужбина. Нейни платна притежават колекционери от Русия, Гърция, Италия, Австрия и Германия. Работи с масло, акварел и смесена техника.

Светлозар Недев

Собственикът на галерията Светлозар Недев е културолог по образование. Сам твори в областта на постмодернизма, като често в творбите си хвърля мост между живописта и художествената фотография. Дългогодишен фотокореспондент към БТА е, преди това е бил фоторепортер към в.”Труд”. В момента работи в Тракийския университет.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн