За несвързани едно с друго убийства в Казанлък и Гълъбово са задържани 44-годишни

STZAGORA.NET
На 9 февруари в РУ “Полиция” Казанлък е получен сигнал от 40-годишен казанлъчанин, който заявил, че около полунощ в апартамента, в кой то живее е възникнало сбиване и има пострадал словенски гражданин. Пристигналият на място полицейски екип установява, че словенският гражданин – 49 годишният З.М. е починал, а по главата му са открити множество охлузвания и кръвонасядания. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 115 от НК (за предумишлено убийство; случаят е по схемата “любовен триъгълник” – бел. ред.).

След проведените оперативно-издирвателни мероприятия в РУ “Полиция” Казанлък за срок до 24 часа е задържан К.К. на 44 години от Казанлък. По делото се извършват процесуално-следствени действия и с оглед установяване извършителя на престъплението.

* * *
На 8 февруари в РУ “Полиция” град Гълъбово е получен сигнал за починала в МБАЛ – Стара Загора на 7 февруари 30-годишна жена от Гълъбово с инициали М.Н. Същата е била приета на 2 февруари в МБАЛ – Стара Загора и починала на 7 февруари. От извършената аутопсия е установено, че жената е починала вследствие на черепно-мозъчна травма. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че на 2 февруари между починалата и 44-годишната Д.Ш., също от Гълъбово, е възникнал конфликт и при последващото сбиване Д.Ш. съборила на земята М.Н., след което няколко пъти е ударила главата й в земята. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 124 ал. 1 от НК (за причинена смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда – бел. ред.).

С постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора Д.Ш. е задържана за срок до 72 часа.
#enl

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн