Петър Хубчев след първата контрола: „Всеки има цена, няма да се огънем“

STZAGORA.NET
След края на първият двубой от предсезонната подготовка срещу „Ботев“ (Гълъбово) пред медиите застана старши-треньорът Петър Хубчев.

- Г-н Хубчев, какви са впечатленията ви от мача и доволни ли сте от физическото състояние на отбора?
- Очаквахме да бъдем малко изморени, но това е нормално в този период на подготовката. Като цяло, като ангажимент мисля, че се получи. А ние всъщност точно това искаме от нашите футболисти, колкото се може повече ангажимент да влагат във всяка една среща.

- Към настоящия момент каква е ситуацията с Венци Христов, Каядо и Пламен Крумов?
- Пламен Крумов е контузен, наш футболист е. Каядо има оплакване в ахилеса до колкото знам. Няма развитие около тях. За Венци Христов това което аз знам е, че клубовете са се договорили по начин, който нас ни удовлетворява. Така, че докато финансовите отношения не се изчистят Венци тренира с нас. Така знам аз. Сутринта тренира с отбора.

- Какво е бъдещето на тримата играчи на проби?
- Имам някакви впечатления, бих изчакал още няколко дни. Аз харесвам такива момчета, които са готови да дойдат на проби и да ги видим. Това означава, че те не се страхуват да покажат качествата си. Такива търсим. Мисля, че е малко рано след тази среща да вадим някакви генерални изводи.

- Колко време ще останат на проби?
- Колкото преценим ние. Поне уговорката ни е такава и в това отношение нямаме проблеми, и още веднъж ги поздравявам за това.

- Вече 10 дни отбора се подготвя. Доволен ли сте от подготовката до момента и всичко по план ли е?
- Аз няма да го крия, след като го заявих и в съблекалнята. От първата тренировка съм изключително доволен от желанието на момчетата. Дори първият въпрос беше, че има няколко момчета, които няма как да задържим или поне те така смятат, че са надхвърлили рамките на отбор като „Берое“, това е тяхно право. Лично мен ако питате такива хора е по-добре да не оставят в отбора, но си има правила и всеки струва нещо и ние няма да се огънем от това, че еди кой си отбор проявява интерес. Не е тайна, че има интерес към много футболисти на „Берое“, всъщност това е целта. Но аз знам за един период преди няколко години, когато също имаше голям интерес към футболисти на „Берое“ и отбора беше почти разформирован, много футболисти отидоха на друго място без да се вземе стотинка за тях. Ние ще държим за това. Който отбор има интерес към футболист на „Берое“ по-съответните правила може да го вземе, ако футболиста разбира се прецени, че „Берое“ е тесен за неговото развитие.

- Джоман и Макенджиев не играха в днешната контрола…
- Макенджиев е контузен. Мисля, че не тежка контузията, днес премина магнитен резонанс. Джоман също има проблеми, но не е тежко. Това са нормални контузии за този период т.к. в момента натоварванията са малко по-големи. Нормално е да се получат такива контузии, но не са тежки и за сега не ни притесняват.

- Бъдещето на Мартин Райнов ясно ли е, ще остане ли в клуба или ще му се търси отбор под наем, където да се развива?
- Това, което казах преди малко за всички футболисти важи и за Мартин Райнов. Ако някой отбор има претенции към него и той прецени, че ще бъде по-добре на друго място според правилата може да замине. Това беше позицията, която защитавах пред ръководството. Дори да останем с по-млади момчета, няма никакви проблеми. Въпроса е на тези които останат сърцето да им е тук и да държат на 100% за „Берое“. На това ще държа до край. Ако някой не е доволен според правилата е свободен да напусне без значение как се казва. Вие споменахте някои от имената за които се шуми от доста време. Първата ни задача още перди две години като се събрахме е във всеки един мач, във всяка една тренировка да показваме желание. Поне аз така знам, че хората това искат и именно към това се стремим. Колкото и да са млади и неопитни футболисти при положение, че работят на 100% съм сигурен, че пак ще се получат резултати и ще дойде време, когато ще има интерес.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн