Министър Таня Андреева, кметът Живко Тодоров и областния управител Живка Аладжова орисаха Бебе ’2014 Сиана в Стара Загора

STZAGORA.NET



Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, областният управител Живка Аладжова, ректорът на Тракийския университет проф.Иван Станков, кметът на Николаево Косьо Косев и цяла плеяда медицински светила участваха днес в традиционния ритуал по орисването на първото за 2014 г. бебе, родено в България – малката Сиана, която се появи на бял свят в първата минута на новата 2014 г. в АГ-клиниката на старозагорската МБАЛ “Проф.Ст.Киркович” (Университетска).

Тук бе цялото младо семейство – майката Силвия, 4-годишната кака на бебето Мирела и бащата Мирослав.

Доц. Тодорова – началник на АГ-клиниката, съобщи, че през миналата година тук са се родили 179 деца повече от 2012-та. Съществува поверие, каза тя, че година, която започва с раждането на момиче, ще бъде благодатна, мирна и плодотворна.

Кметът Живко Тодоров поздрави родителите и връчи Акта за раждане на Бебе на годината 2014, като благодари на целия екип на АГ-клиниката за усърдната работа. “Нека си пожелаем годината да е хубава за всички и да се раждат повече деца в България! Сигурен съм, че с подкрепата на министър Таня Андреева здравеопазването в Стара Загора ще се издигне на още по-високо ниво” – каза той. Кметът подари сгъваема бебешка люлка, златен медалион с лика на Богородица и комплект за рисуване на сестричката на бебето. Последваха приветствия и многобройни подаръци за малката Сиана и от другите официални гости на церемонията. Fбластният управител Живка Аладжова подари на Сиана сребърна монета с изображение на Богородица с пожеланието Божията майка да я закриля.

Министър Андреева връчи на детето сребърния медальон, символ на кампанията за бебе на годината. “Орисвам те да бъдеш смела. Ако живееш така, че да подаряваш на другите светлина – ще вървиш по най-прекия път към любовта, която аз ти желая от сърце!”. С тези думи министър Андреева ориса малката Сиана. Както повелява традицията, майката на Бебето на годината изми ръцете на министъра на здравеопазването, както и на екипа на АГ клиниката, помогнал при раждането – д-р Ина Цонева и акушерката Магдалина Митева. Отпечатък от крачето на бебе Сиана бе дарен на Родилното отделение.

С пожелания за здраве изпълнителният директор на МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) проф. д-р Петрана Чакърова дари на родителите на малката красавица Силвия и Мирослав Петкови детско столче за автомобил от името на ръководството на болницата. Бебе на годината получи още множество дарове, включително от областния управител Живка Аладжова.

Родилното отделение на Бебе на годината получи като дарение помпи за кърмене и медицински продукти за хранене на недоносени, както и ново работно облекло за целия персонал. Подаръци от организаторите на кампанията получиха и родителите на Сиана – аксесоари за кърмене и хранене на бебето, преходни млека за кърмачета, каши и пюрета за захранване, пелени за еднократна употреба, бебешка козметика и количка със зимен и летен кош.


#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн