19-годишният Славомир Славов извади кръста на Богоявление в Стара Загора

STZAGORA.NET

Хиляди старозагорци се събраха днес на брега на езерото в парк “Йордан Капсамунов” до Станционната градина в Стара Загора, за да наблюдават Богоявленското освещаване на бойните знамена и ваденето на кръста от водите. Водосвета отслужи отец Емилиян, предстоятел на църквата “Св.Николай” в Стара Загора, в съслужие със свещеници от Българската православна църква. На ритуала местната власт бе представена от председателя на Общинския съвет Емил Христов и зам.-кмета Иванка Сотирова, а държавната – от Областния управител Живка Аладжова. Присъстваха депутати от различни партии и представители на обществено-политически организации.

Слово за победите на Българската армия произнесе командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бриг.ген. Любчо Тодоров. Няма нито едно българско бойно знаме, пленено от противника през вековете, припомни той. В ритуала участваха роти от военните формирования 24 150 и 44 200 от старозагорската бригада и от военно формирование 24 620 с. Свобода

В ритуала по ваденето на Христовия кръст от водите участваха 26 млади старозагорци. До него пръв стигна 19-годишният Славомир Славов, редовен студент I курс в специалността “Телекомуникации” на Техническия университет – София. Той го вдигна високо над главата си с вика “Да живее България!”, след което бе понесен на раменете на аверите си. Славомир е бил спасител на плажа в Бургас. За кръста скача за втори път. В Стара Загора е учил в ОУ “Васил Левски”.





Бъдете жив и здрав! Нека всичките Ви начинания да се увенчават с успех, а мечтите Ви да се сбъдват, това каза областният управител Живка Аладжова на 19-годишния Славомир Славов, който извади кръста от ледените води на езерото в парк «Йордан Капсамунов» в Стара Загора на 6 януари. Областният управител подари икона на Исус Христос на Славов с пожеланието Йоан Кръстител, Божият син и Божията майка да бдят над него и семейството му и да ги закрилят.


#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн