Областния управител върна за ново обсъждане решения на Общински съвет Казанлък

STZAGORA.NET
Със Заповед № АК-01-ЗД-1/03.01.2014 г. Областния управител връща точка 4 и точка 6 от Приложение № 1 към Наредба № 25 за гробищните паркове на територията на община Казанлък, приета с Решение № 836/17.12.2013г. на Общински съвет Казанлък.

С цитираното решение Общински съвет Казанлък, като орган на местно самоуправление приема Наредба № 25 за гробищните паркове на територията на община Казанлък.

В приетата Наредба община Казанлък не е посочила закона, въз основа на който са определени цените на услугите за поддържане на гробищните алеи целогодишно и издаване на строително разрешение за ограждане на гробно място, извършвани на територията на гробищния парк гр. Казанлък, посочени в Приложение № 1 към Наредба № 25 за Гробищните паркове на територията на община Казанлък, неразделна част от същата.

Съгласно чл.5, ал.1 от Наредба № 25 гробищния парк на територията на община Казанлък е публична общинска собственост.

При съпоставяне на разпоредбите на Наредба № 25 и № 26 на общински съвет Казанлък е видно, че за една и съща услуга се предвижда заплащането на такса в двата нормативни акта.

Административният орган не е изложил конкретните мотиви за въвеждане на посочените такси за услуги, а също така липсва икономическо обосновка за техния размер.

Поради изложеното, в предоставения 7-дневен срок и на основание чл. 45, ал. 4, изречение второ, предложение първо от ЗМСМА, е върната точка 4 и точка 6 от Приложение № 1 към Наредба № 25 за гробищните паркове на територията на община Казанлък, приета с Решение № 836/17.12.2013 г. на Общински съвет Казанлък за ново обсъждане от същия като незаконосъобразно.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн