Старозагорци посрещнаха новата 2014 г. с шампанско и празнична заря на площада пред Общината

STZAGORA.NET


Стара Загора посрещна новогодишната нощ с празнична заря, последвана от оглушителна канонада от бомбички, пиратки и свистящи фойерверки. Всичкото това бе омешано с народна музика и врявата от поне хиляда гърла.

Може би заради мекото време старозагорци от различни поколения се стекоха вкупом малко преди полунощ на площада пред Общината, за да споделят тръпката от сюблимния миг – настъпването на Новата 2014-та година. И да си дадат кураж, че тя ще бъде поне малко по-добра от 2013-та. Минути преди стрелките да се съединят, на стълбите пред административната сграда пя младият Стоян Петров от “Мюзик айдъл 2″. След това, като засвири народният оркестър “Авлигите”, създаден преди 33 години от Стайко Златев, тук-там се заизвиваха хора.


Последните десет секунди заралии отброиха заедно. След което от бутилките, които мнозина си носеха, бликна шампанско и се понесоха наздравици, а от тонколоните зазвуча Националният химн на България и вечната “На многая лета!”.

Новоочерталата се традиция – по Нова година в небето над Стара Загра да се пускат светещи китайски фенери, бе потвърдена и този път. Блещукащите в небето оранжеви огънчета се издигаха от различни краища на града и бавно се смаляваха в зимното небе.

Телефоните в центъра “оглушаха” в разстояние на почти половин час след полунощ заради претоварването на клетките на мобилните оператори. Но трийсетте минути минаха като миг… – и 2014-та година встъпи в правата си.








#vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн