Народният театър „Иван Вазов” ще гостува за пръв път на старозагорска сцена на 27 януари

STZAGORA.NET

На 27 януари 2014 г. от 19.30 часа в залата на Старозагорската опера за пръв път от десетилетия насам в Града на липите ще гостува Народният театър „Иван Вазов”. Почитателите на Мелпомена ще имат удоволствието да гледат „ДУХЪТ НА ПОЕТА” – смешна трагедия от СТЕФАН ЦАНЕВ.

Постановка: МАРГАРИТА МЛАДЕНОВА
Композитор: АСЕН АВРАМОВ
Сценография и костюми: Даниела Олег Ляхова;

С участието на:

ХРИСТО МУТАФЧИЕВ
ВАЛЕНТИН ТАНЕВ
ПАВЛИН ПЕТРУНОВ

София, ужким 1892 г. Как някогашните борци за свобода се превръщат в диктатори – без да правят преврати, с официалното съгласие на народа и с всички лостове на демокрацията. Един сън на Стефан Стамболов, в който със Захари Стоянов трябва да решат какво да правят с внезапно появилия се „поет от корицата на читанката”. Бившите апостоли и настоящи властници са изправени пред най-тежкият избор.

Когато думите са силни, мястото на театъра не е да ги изкрещи, нито да ги аранжира ефектно, а да създаде едно особено пространство, в което словото да отеква – навътре. Да работи не за „тук – сега”, а за „там – после”. Да открие и следва едно аскетично вътрешно действие с високо смислово напрежение, което бавно и упорито да разчиства пластове предубеждения, готови представи, лесни квалификации, душевни разрухи и човешки повреди – все отломки от мелачката на властта, от валяка на историята. И ако вече не е късно – да се отвори отдолу чистата зона на тишината. Да замълчим от неведение и срам. Да се пробуди съвестта. Реката да потече към извора.

Маргарита Младенова

ВНИМАНИЕ! БИЛЕТИ – В БИЛЕТНИЯ ЦЕНТЪР (между Универсалния магазин и Музея на религиите) – ОТ 15 ЯНУАРИ.
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ: 12.00, 14.00, 16.00 и 18.00 лева.
ТЕЛЕФОН ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ НА БИЛЕТИ: 0888 468 173 (ВИОЛЕТА НАНЕВА).
КАСАТА РАБОТИ ОТ 10.00 до 14.00 и от 15.00 до 18.30 часа.

Снимка и афиш – new.nationaltheatre.bg
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн