В Стара Загора се игра благотворителен мач в подкрепа на 12-месечната Вики

STZAGORA.NET
Благотворителен футболен двубой се проведе днес в новата спортна зала „Иван Вазов” в Стара Загора. Организатори бяха кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, Минифутбол-Стара Загора, футболни деятели и приятели, съобщи Дарик. Мотото на двубоя бе “Да помогнем на Вики да оздравее”.

Момиченцето е на 12 месеца, а преди три родителите разбират, че страда от рядкото заболяване „тумор на очните нерви”. Близки и приятели бързо се организират в социалните мрежи, за да помогнат.

„Това е много рядко заболяване и докторите нямат голяма практика. Оперативно не може да бъде отстранено, защото обхваща двата очни нерва и трябва да оставят Вики сляпа. Нейните опции за лечение са химиотерапия или радиотерапия. Лечението на Вики е много скъпо и е непосилно за нас и не може да се осъществи в България.

Най-добрата оферта, която получихме е от Университетската клиника в Хайделберг. Тя е на стойност 113 850 евро”, разказва майката на момиченцето Даниела.

В срещата, организирана днес в Стара Загора, участие взеха отборът на Английската неделна лига и този на Община Стара Загора. В тима на Неделната лига личаха имената на маркетинг директорът на “Берое” Ваня Дзаферович, легендата Васил Драголов и други. Общинският тим бе воден от кмета Живко Тодоров. Поканени бяха и фирми от региона, които да подкрепят каузата. В залата бяха поставени и две кутии, чрез които всеки можеше да дари средства в подкрепа на малката Вики.

Желаещите могат да направят същото и чрез следната дарителска сметка:

Банка Societe Generale Експресбанк
BIC: TTBBBG22
IBAN: BG35TTBB94001525767173
титуляр: Даниела Красимирова Христова (майката на Вики)

#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн