“Различният поглед” изпраща годината с приключени проекти

STZAGORA.NET
Сдружението за съвременно изкуство и култура “Различният поглед” изпраща 2013 г. с няколко приключени проекта и много незабравими мигове.

През декември бяха изпълнени последните дейности по проект „Културен шейк“ към Младежка банка и Обществен дарителски фонд – Ст. Загора, проект „Младежка Арт зона“ към европейската програма „Младежта в действие“, както и двегодишният проект „Младежки информационно-консултантски център “Различният поглед“ по Националната програма за младежта.

Проектите финансираха редица инициативи на Сдружението в областта на културата и неформалното образование, сред които:
* Ежегоден младежки фестивал на изкуствата РАЗЛИЧНИЯТ ПОГЛЕД;
* Безплатни образователни прожекции „Кино без граници“ в „Къщата на арх. Димов“ и Регионалната библиотека „Захарий Княжески“;
* Културни вечери, изложби и творчески срещи, посветени на чуждоезични култури;
* Детски и младежки арт-работилници;
* Доброволчески събития и инициативи по различни поводи като Международния ден на младежта, Деня на благодарността, Нощта на изкуствата и др.

На 25.12.2013 г., се проведе и последното обществено културно събитие на организацията за 2013 г. В Къщата на арх. Димов Сдружението посрещна гости на традиционното коледно парти на старозагорския лейбъл за електронна музика “RESONANCE”. Въпреки отсъствието на основателя на лейбъла DJ Емануил Христов, партито събра най-колоритните местни диджеи и голяма част от феновете на електронната музика в града.

През 2014 г. Сдружението отново ще кандидатства по различни национални и международни програми за финансиране, за да продължи своята дългосрочна работа в полза на местното младежко общество по възпитаване на широк поглед върху съвременното изкуство, специфични арт-умения и уважение към културно-историческото наследство.
#crl

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн