“КонтурГлобал” обнови със собствени средства две детски градини в Гълъбово и кметството в с.Обручище

STZAGORA.NET

Снимка за спомен от откриването на обновената ЦДГ "Радост". Втори отдясно - изп. директор на "КонтурГлобал" Куинто ди Фердинандо, четвърти отдясно - кметът Николай Тонев, в средата - председателят на ОбС в Гълъбово Янка Петрова

ТЕЦ “КонтурГлобал Марица Изток 3″ обнови със собствени средства две целодневни детски градини в Гълъбово и сградата на кметството в гълъбовското с. Обручище. Обектите, реновирани по споразумение на дружеството за корпоративна социална отговорност с Община Гълъбово в периода 2012-2015 г., са на стойност 500 000 лв. Те бяха открити официално на 19 декември (четвъртък) от изпълнителния директор на ТЕЦ “КонтурГлобал Марица Изток 3″ Куинто ди Фердинандо, кмета на града Николай Тонев и председателя на Общинския съвет Янка Петрова.

В ЦДГ “Радост” през миналата 2012 г. бе изпълнен проект за пълно обновяване на двора на детското заведение със съвременни уреди и съоръжения и ударопоглъщаща настилка, а тази година изцяло бяха подменени дограмата и подовите настилки, а кухненският блок бе обзаведен с нови стерилизатори. “Радостта ни е огромна” – не директорката на градината Росица Тенева. За догодина тя изказа своето и от името на децата желание градината да се сдобие и с нов физкултурен салон и басейн.

“За мен днес също е един много щастлив ден, тъй като виждам онова, за което съм мечтал винаги. През годините сме наследили материална база, която е на над 40 години. Едно от задълженията ни е да поддържаме в такова състояние, че да можем спокойно да я предадем на следващите поколения – каза в отговор кметът Николай Тонев. – Искам да благодаря на фирма “КонтурГлобал” в лицето г-н Левсли, на г-н ди Фердинандо и на цялото й ръководство за всичко, което правят за община Гълъбово. Фирмата е един от големите данъкоплатци в България. Това, което се прави като дарение на община Гълъбово, е от печалбата й. Това е неин жест, и то в навечерието на най-добрите християнски празници.”

Желанието на директорката за басейн и салон Николай Тонев коментира така: “През последните години на два пъти обещавах басейн за градина “Радост”, но стана така, че ни се случиха неща, които в една нормална страна няма как да се случат. Но днес, след като имам зад гърба си фирми като “КонтурГлобал” и всички други, които са на наша територия, спокойно мога да мечтая и да съм сигурен, че и това ще стане.”

Изпълнителният директор на “КонтурГлобал” Куинто ди Фердинандо каза на свой ред следното:

“Ние се гордеем с направеното тук. Бих искал да благодаря на кмета и на общината за съдействието по време реконструкцията. Ние имаме своята програма за социална отговорност и работим по нея, за да подобрим качеството на живот на всички хора в региона, в който работим, и най-вече на младите и по-възрастни хора. Подобренията допринасят за по-добрата енергийна ефективност и хигиена на сградата, за комфорта и безопасността на децата. Те са бъдещето на Гълъбово, на региона и на България, и нека да им създадем условия да израснат като добри граждани.”

Директорката на ЦДГ "Радост" Росица Тенева показва с удоволствие едно от обновените санитарни помещения с малки умивалници за децата

В детска градина “Наталия”, където се отглеждат, обучават и възпитават 120 деца на възраст от 3 до 7 г., това лято също бе извършен основен ремонт на фасадата, физкултурния салон и плувния басейн със средства на “КонтурГлобал Марица Изток 3″.

Обновената фасада на ЦДГ "Наталия" в Гълъбово

Николай Тонев и Куинто ди Фердинандо пуснаха с едновременно натискане на бутоните водата в реновирания басейн в ЦДГ "Наталия"

Гостите от Общината и централата, сред които бяха и много родители и представители на медиите, бяха поздравени в двете детски заведения с песни и танци от малките им възпитаници.

“Почти невъзможно е за една община да извърши такива мащабни промени със собствени средства или с пари от европрограми. Но това, на което в момента сме свидетели, става най-вече с желанието на “КонтурГлобал” да промени към по-добро населеното място, в което инвестира и в което развива бизнеса си. Ние оценяваме високо всичко това”, отбеляза в ЦДГ “Наталия” Николай Тонев.

Обновената сграда на кметството в с.Обручище

При откриването на обновената сграда на кметството в с.Обручище кметът на община Гълъбово зарадва жителите на селото с новината, че с промяната на политическата конюнктура в държавата в Гълъбово са постъпили 200 000 лв., които ще бъдат насочени за ремонт на моста в селото, който беше повлечен от придошлата река преди година и нещо. “Ако сме живи и здрави, още в началото на следващата година мостът ще е факт. Сигурен съм, че и доброто сътрудничество между Общината и “КонтурГлобал” ще продължи”, каза Николай Тонев.

В Обручище с помощта на централата досега през годините е извършен ремонт на детската градина, училището, читалището, пенсионерските клубове, стадиона и ритуалната зала, припомни кметът на селото Илия Марков.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн