Коледарска група за автентичен фолклор от СОУ „М.Горки“ поздрави общинарите за празника

STZAGORA.NET

Фолклорна група от СОУ „М.Горки“ представи репертоара си от автентични коледарски песни и наричания от региона пред представители на общинското ръководство в Стара Загора. От 6 години възпитаници на училището не пропускат да поднесат поздрав за Коледа на служителите от общинската администрация в града.

Групата „Фолклорното богатство на Тракия“, която поздрави общинарите за предстоящия празник, е създадена преди две години по проект „Успех“ и в нея участват деца от 4 до 7 клас. Децата носеха автентични облекла – ръчно изработени ямурлуци, навуща и цървули, а богато украсените им овчарски геги са изработени от родител на учениците.

Те са поканени от фолклориста Крум Георгиев да участват в Първия фестивал на коледно-новогодишните традиции, който ще се проведе на 22 декември в старозагорското село Богомилово. Вече 10 години коледарска група от училището със засилено изучаване на руски език изпълнява ритуала на Коледния благослов за представителите на институциите в града, припомни директорката Мариана Пенчева.

Групи коледарчета от ЦДГ № 68 „Патиланско царство” и ЦДГ №8 „Българче“ също посетиха днес общината, за да поздравят служителите и ръководството с настъпващите Коледно-Новогодишни празници.

Всички получиха торбички с лакомства от зам.-кмета Иванка Сотирова и председателя на Общинския съвет Емил Христов.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн