“Загорка” обяви резултатите на проектите, финансирани по “Загорка зелен фонд 2013″

STZAGORA.NET
Над 250 000 лв. са даренията на водещия пивовар в местната общност за последните три години

На 17 декември на специална пресконференция в Стара Загора водещият пивовар у нас ЗАГОРКА представи резултатите от дарителската си програма „Загорка Зелен Фонд“ за 2013 г. В събитието участваха Нина Владимирова – мениджър правни въпроси и корпоративни връзки в „Загорка“ АД, Даниела Димитрова – председател на УС на Обществен Дарителски Фонд – Стара Загора, представители на бенефициенти по финансираните проекти през 2013 г., както и медиите.

ЗАГОРКА реализира дарителската си програма под формата на публичен конкурс за трета поредна година. През настоящата кампания, стартирала през април 2013 г. и приключила в края на ноември 2013 г., „Загорка“ АД предостави 73 019 лв. средства на юридически лица с нестопанска цел от цялата страна за реализирането на еко проекти на територията на Старозагорски регион. Реализираните проекти бяха съответно в областите „Зелени градоустройствени елементи“ и „Природосъобразно използване на ресурсите“. Бенефициентите по финансирането представиха подробна информация за 6-те одобрени и реализирани проекта и изразиха своята огромна благодарност за приноса на ЗАГОРКА за подпомагане на техните идеи. През 2013 г. два от проектите бяха гласувани публично от местната общност чрез сайта на ЗАГОРКА.

„Като лидер в индустрията, ние напълно осъзнаваме своята важна роля за подпомагането и развитието на Стара Загора и региона, където е разположена нашата пивоварна и където живеят нашите служители и техните семейства. Горди сме, че управляваме бизнеса си устойчиво и заедно с местната общност успяваме да създаваме по-добро бъдеще. Ние ще продължим да инвестираме в развитието на своя бизнес с грижа към околната среда и с принос за благоденствието на Старозагорска област“, заяви на събитието Нина Владимирова, мениджър правни въпроси и корпоративни връзки в ЗАГОРКА.

С даренията от 2013 г. средствата, предоставени от „Загорка“ АД за реализиране на обществено значими проекти в гр. Стара Загора и региона за последните три години, възлизат на над 250 000 лв. През тази година дарителската кампания на водещия пивовар придоби ново име – „Загорка Зелен Фонд“. Това напълно кореспондира с амбицията на ЗАГОРКА да бъде най-зеления пивовар, както и с типа на проектите, които компанията подкрепя. Дългогодишен партньор в провеждането на дарителската програма на ЗАГОРКА е Обществен Дарителски Фонд – Стара Загора.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн