Предстоящо: Първи фестивал на коледно-новогодишните традиции в Богомилово

STZAGORA.NET
Народно читалище “Иванка Терзиева-1927″ – с. Богомилово и кметството в Богомилово организират Фестивал на коледно-новогодишните традиции. Празникът ще започне в 10.30 часа на 22.12.2013 г. (неделя) в читалището. Ще бъде разигран обичаят “Илинден”, обичаят “Бъдни вечер” и много други. Ще има песни, танци, група ще представи вид църковно пеене на коледни песни. Над 300 участници ще представят зимните празници. Петчленно жури от специалисти, председателствано от фолклориста Крум Георгиев, ще оценява художествените качества на групите. Всички ще получат диплом за участие. Интересното в случая е, че чителището работи усилено по вписване на някои от обичаите в книгата за световното наследство на България.

Ще бъдат поканени кметът на Община Стара Загора, представители на отдел “Култура и туризъм” към община Стара Загора, Областният управител, директорът на Регионалната библиотека “Захарий Княжески”.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн