Обсъдиха структурната реформа в МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) на Клиничен съвет

STZAGORA.NET
Днес бе проведен Клиничен съвет в МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД – (Университетска), на който присъстваха всички началници на клиники и отделения. Преди да се запознаят с проектоструктурната реформа, беше направен финансов анализ за месец октомври и ноември и бяха набелязани мерките за месец декември и януари. На всички началници на структурите беше обърнато внимание за целенасочени усилия по отношение приема и обгрижване на болните през следващите седмици предвид многото предстоящи почивни дни. Отправена беше молба от ръководкството към тях за завишено внимание и отговорност при обслужване на болните през празничните дни. А така също да не бъде правен никакъв отказ към имащите индикации за хоспитаизиране болни.

След анализа на финансовите резултати на присъстващите стана ясно, че без реализиране на предстоящите съкращения не могат да бъдат заделяни никакви средства за закупуване на нова апаратура и замяна на амортизираната, а така също и за внедряване на иновационни технологии. Желанието на ръководството е да има и средства, с които да се осигурява провеждане на перманентна квалификация на работещите медици в МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД -(Университетска) на научни форуми в страната и чужбина.

След дискусия по финансовите резултати на болницата присъстващите бяха запознати с проектоструктурната реформа. На всички началници на звена ще бъде предоставена новата структура, която да бъде анализирана в съответното звено. След това ще предстоят срещи и нови дискусии по финализиране на структурната единица между работещите в нея и ръководството. Чак след това по законоустановения ред ще се премине към начало на съкращението, информира изпълнителният директор на болницата проф. д-р Петрана Чакърова.

Припомняме, че проекта за структурна реформа в МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) бе одобрен на 2.12. 2013 г. на заседание на политическия кабинет на Минитерство на здравеопазването. Предвижда се персоналът да бъде сведен до 1124 щата. По щатен план в момента персоналът на болницата е от 1524 длъжности, от които са заети 1424. Проектоструктурната реформа предвижда да бъдат съкратени 372 длъжности, от които 76 незаети до момента бройки и 53 пенсионери и с предстоящо пенсиониране.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн