Вокален квинтет “Еуфония” гостува на старозагорц в събота с коледен концерт

STZAGORA.NET
На 14 декември (събота) от 18:30 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” вокален квинтет “Еуфония” отново гостува в Стара Загора. Съставът ще поднесе на старозагорската публика своя коледен концерт.

Освен поздрав по случай настъвпващите празници, събитието е също така и с благотворителна цел. Средствата, събрани от концерта, ще бъдат дарени за каузата по възстановяването на литературния музей в Стара Загора.

Участниците в състава са млади артисти с разностранни интереси и умения в областта на изкуствата:

Веселина Драголова-Данаилова – сопран, основател и ръководител на ансамбъла
Марина Колева – алт
Калин Жечев – тенор
Северин Василев – тенор
Никола Рупев – бас

Дебютният концерт на Вокален квинтет “Еуфония” е през 2007 г. Само година по-късно ансамбълът завоюва първа награда на конкурса за вокални групи във Витторио Венето, Италия. Освен самостоятелните извяви, за “Еуфония” интерес представляват и синтетичните форми на изкуство. Такъв е, например, музикално-поетичният рецитал, осъществен съвместно с поета Бойко Ламбовски – „Госпожа огън, господин вода” в рамките на цикъла „Ноти и метафори”, организиран от дирекция “Музика” в Камерна зала “България” и Градската галерия във Варна.

Музиката, която изпълнява Вокален квинтет “Еуфония”, е иключително разнообразна. На техните концерти звучат произведения от 16-ти до 21-ви век, изпълнявани на седем различни езика. В хармония се събират мадригали от епохата на Ренесанса, авангардна музика от 20-ти и 21 век, песни в духа на българския и ирландския фолклор, автентични български народни песни, джазови пиеси и неувяхващи мелодии от света на популярната музика.
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн