Детска футболна школа в Стара Загора ще създава нови имена в професионалния спорт

STZAGORA.NET

От месец и половина насам близо 350 деца, на възраст от 3 до 10 години в Стара Загора, тренират в специализирана школа по футбол, където усвояват азбуката на най-популярния спорт и формират индивидуални умения по уникален и забавен начин. За удобство на родителите, уроците по футбол се провеждат срещу символична такса в спортните зали на детските и учебните заведения, под ръководството на квалифицирани треньори от Детски футболен клуб „Атлет“.

Община Стара Загора, Професионален футболен клуб „Берое“ и ДФК „Атлет“ обединиха усилията си за създаване на детска футболна школа в града на шампиона на България за 1986 г. и носител на Купата и Суперкупата на България за 2013 година.

Проектът се реализира с подкрепата на кмета Живко Тодоров, който обещава още през пролетта на 2014 година общината да организира първия турнир за детските градини и училищата, включени в него.

Идеята на организаторите е да се популяризира футболната игра сред най-малките, а чрез изградената структура да се направи селекция на най-добрите бъдещи играчи на ПФК „Берое“, обясни ръководителят на проекта в Стара Загора Атанас Рибарски. Този модел за развитие на масовия спорт вече работи в Бургас, където създател и мениджър на Детски футболен клуб „Звездичка“ е футболистът Петър Алексиев.

От екипа на „Атлет“ признават, че заимстват тренировки от най-добрите школи у нас и в чужбина. Възпитаниците на отделните детски заведения и училища ще имат възможност да демонстрират уменията си в организирани турнири – Мини „Шампионска лига“, състезания, спортни карнавали и фестивали.

Феновете на зелено-белите в Града на липите също подкрепят проекта и обещават съдействие в бъдещите турнири.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн