Терапия с изкуство поднесе на общинарите „Подарък за празника“

STZAGORA.NET

Посетители на Центъра за възрастни хора с психични разстройства в Стара Загора представиха днес във фоайето на Община Стара Загора театралната куклена постановка за възрастни „Подарък за празника“.

В ЦСРИ „Д-р Правда Ковачева” се предоставя комплекс от медицински и социални услуги, свързани с извършването на психо-социална рехабилитация на потребителите. Много важен елемент за подържане на добро психично здраве е терапията с изкуство. Повече от 3 месеца е продължила подготовката на участниците под ръководството на актьора от Драматичен театър „Гео Милев“ Стоян Ангелов.

Реализацията на постановката е по проект „С изкуство допълваме книгата на собствения си живот“ на СНЦ „Здраве и морал“, благодарение помощта на Обществен дарителски фонд и Фондация “Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”.

Този проект е много важен, защото с него се постига преустройство на междуличностните отношения, подтискане на невротичните стереотипи и преодоляване на социалната дезориентация на хората с психични разстройства. Като резултат, участниците в постановката отклониха вниманието си от болестните симптоми и изградиха нови, здрави отношения, поведение и социални роли, обясниха специалистите от центъра.

Индикаторите за успеха на този проект са подобряване здравословно състояние на потребителите, социалната им поведенческа и ролева изява, както и удовлетворението от извършените дейности, даващи смисъл на техния живот.

Те отправиха своите поздрави за предстоящите Коледни и Новогодишни празници към всички служители на общината и гражданите на Стара Загора.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн