Приеха Регионален генерален план на ВиК в Старозагорска област

STZAGORA.NET

В Областна администрация Стара Загора се проведе общо събрание на асоциацията по ВиК в обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Стара Загора. Приет бе Регионален генерален план на ВиК системи и съоръжения с 97% «за» от гласовете на представителите на държавата и общините. Заседанието се проведе на основание на чл. 198в, ал.4, т.3 от Закона за водите и под председателството на Областния управител на област Стара Загора Живка Аладжова.

Присъстваха кметове и упълномощени представители на общините в областта, заместник-кметът на община Тополовград Веселин Камашиков, управителят на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Стара Загора Радостин Миланов и екип от експерти на «Ежис инфраструктура България» ДЗЗД, участвали в разработването на Регионалния генерален план за водоснабдяване и канализация на обособената територия на ВиК Стара Загора.

Областният управител Живка Аладжова откри заседанието и приветства участниците в него. Тя обяви, че в качеството си на Областен управител и Председател на Асоциацията по ВиК е получила мандат от Министерството на регионалното развитие и Министерството на околната среда и водите за провеждане на заседанието. “Използвам възможността да кажа, че успехът на Асоциацията би бил немислим без ползотворното сътрудничество и добрата комуникация помежду ни”, допълни Живка Аладжова.

Държавата ще осъществява мониторинг на акредитираните лаборатории чрез РЗИ и Министерството на здравеопазването. Професионалното кадровото обезпечаване на лабораториите е от изключителна важност като гарант за качествения физикохимичен и микробиологичен анализ на водата.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн