За четиринадесета поредна година в България се реализира световната кампания “Ангелска елха”

STZAGORA.NET
“Ангелска елха” е кампания на Prison Felowship International (PFI), с основна цел насърчаване на близките семейни взаимоотношения между лишените от свобода и техните семейства. Осъществява се в 98 страни от цял свят. В повечето от тях това става чрез осигуряване на коледни подаръци за децата на лишените от свобода, като мобилизира ресурсите в местната общност.

Инициатор и организатор на кампанията на национално ниво е Дружеството за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода (ДРОПЛС – PF Bulgaria), пълноправен член на PFI Ангелска елха.

“Ангелска елха” се реализира без наличен финансов ресурс и разчита изцяло на дарения от общността под форма на финансови средства или материали, подходящи за изработването на коледни подаръци за деца от 0 до 18-годишна възраст и на доброволчески труд.

Първият етап на кампанията за набиране на дарения стартира официално на:

- 05.12.2013 във Враца,
- 06.12.2023г. в Стара Загора,
- 07.12.2013 в София

Кампанията продължава до 10. Януари 2014 в цялата страна. Съгласно подадените от лишените от свобода заявки с имената на децата, възраст и адрес, подаръците се изпращат или разнасят до дома на нуждаещите се деца. През изминалите 14 години, 9149 деца на лишени от свобода родители получиха подарък за Рождество Христово, от името на своя родител. В България всички права за кампанията се притежават от ДРУЖЕСТВОТО ЗА РЕЛИГИОЗНА И ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА НА ЛИШЕНИТЕ ОТ СВОБОДА – Prison Fellowship Bulgaria.

Децата на осъдените, особено тези, които не са в социални домове, остават извън благотворителните кампании на всички организации, помагащи по време на големите християнски празници на децата в нужда. Tрудно e да проявим състрадание към онези, които са нарушили закона и са изправени пред последствията от своите деяния, но техните деца се превръщат в невинни жертви, които не са направили нищо лошо, а страдат не по-малко.

Нека дарим с общи усилия малко топлина и обич на тези деца в навечерието на Рождество Христово!

За повече информация в Стара Загора: Ралица Георгиева, тел. 0896 115 027, email: r.georgieva.g@gmail.com
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн