Областният управител Живка Аладжова участва в дискусия за проблемите на земеделието в Павел баня

STZAGORA.NET

Областният управител в Стара Загора Живка Аладжова участва в проведената на 2 декември в Павел баня среща на земеделски производители от региона с председателя на Комисията по земеделие и храни към 42-то Народно събрание проф. Светла Бъчварова. Да отговорят на въпроси на фермери и производители бяха и експерти от Министерството на земеделието и храните, ръководителят на Областната земеделска служба Нели Димова, директорът на Земеделския институт в Стара Загора доц. Стайка Лалева. Водещ на дискусията бе депутатът от Коалиция за България Атанас Пъдев.

Областният управител Живка Аладжова обясни, че целта на дискусията е да се чуят проблемите, които спъват нормалното развитие на земеделието, както и да се вземат предвид предложенията на фермери и производители за предстоящите промени на нормативните уредби. Тя увери, че Областна администрация и държавните институции според своите правомощия ще им съдействат за възраждане на традиционните за региона отрасли – животновъдство, зеленчукопроизводство, трайни насаждения и производство на етерично-маслените култури.

Проф.Бъчварова и нейните колеги представиха приоритетите в земеделието за следващия програмен период – 2014-2020 г. Те поискаха до края на месеца в Министерството на земеделието и храните и в Комисията по земеделие и храни към НС да бъдат представени писмено всички техни предложения, за да могат да бъдат обсъдени и взети под внимание при подготовката на промените в нормативната уредба.
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн