Шеф на “Ремотекс” пак обеща пред Областния управител, че заплатите ще тръгнат

STZAGORA.NET


Областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова получи обещание от един от собствениците на „Ремотекс” – Сабин Спахиев, че започва изплащането на забавените с месеци заплати на работещите в дружеството. Ще бъдат изплатени парите им за първите три месеца.

Живка Аладжова пристигна в 7,30 часа днес на поредния протест, организиран от работниците. “Моят ангажимент като представител на държавата е свързан с недопускане на напрежение в дружеството и затова съм насочила усилията си към балансиране на взаимоотношенията между Вас и работниците – обърна се Областният управител към Сабин Спахиев. – Разбирам, че проблемите са натрупани през годините, но Вие трябва да имате диалог с хората и открито да им кажете какви са проблемите на дружеството”.

“В разговора г-н Спахиев даде уверението си, че заплатите на работниците ще бъдат изплатени, но аз не вярвам на думи. В момента в завода тече проверка от Главна дирекция “Инспекция по труда” – София. До този момент ще се съставят три акта. Ангажирала съм всички държавни институции да защитят интереса на работниците. Сезирала съм Прокуратурата, Министерството на труда и социалните грижи. Надявам се думите на г-н Спахиев да се реализират и плащанията на работниците да започнат”, допълни Аладжова.

Драмата със заплатите на “Ремотекс” продължава седмици. Дружеството дължи над 3.5 млн. лв. на работници и служители.

Днес на срещата с протестиращите работници бяха и кметът на Община Раднево д-р Юлиян Илчев, Румяна Михайлова – директор на Дирекция в „Главна инспекция по труда” и Камен Маринов, началник на Областна дирекция „Инспекция на труда” – Стара Загора.

Днес до блокиране на път в Раднево, както бяха се заканили протестиращите, не се стигна.
#

бутони за споделяне

6 коментари on “Шеф на “Ремотекс” пак обеща пред Областния управител, че заплатите ще тръгнат”

  • боичев wrote on 2 декември, 2013, 16:23

    прокуратурата да обърне внимание кой са истинските собственици коя е софия ковачева

  • п.панов wrote on 2 декември, 2013, 16:27

    каква е ролята на инспекцията по труда и защо ли съществува изобщо

  • костова wrote on 2 декември, 2013, 16:30

    от 2м. съм дсъдила ремотекс и……нищо

  • йордан wrote on 2 декември, 2013, 22:38

    Ей тоя горе със синята шуба виждате ли го е ***. ***.

  • Happyness wrote on 3 декември, 2013, 14:52

    Не може родителите ни да работят, а от 8 месеца да не им е плащано… ето заради това младите хора бягаме от България, защото тук не се живее  :X 

  • костова wrote on 3 декември, 2013, 16:57

    като не може спахиев местан да плати това е партиино предприятие


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн