Митрополит Галактион не е бил тровен, уточниха лекарите

STZAGORA.NET
Старозагорският митрополит Галактион не е бил тровен, сочат резултати от изследванията. Той е постъпил в началото на миналата седмица в болница “Лозенец”, известна като Правителствената, за контролен преглед, съобщи “Двери на Православието”.

Архиереят се възстановява трудно след прекарана пневмония през първата половина на годината, която по неговите думи е подценил. Междувременно беше разпространена информация, че било възможно Галактион да е отровен. Изследванията по повод на тези слухове обаче определено са показали, че в организма на архиерея няма никакви данни за отравяне.

Старозагорският митрополит се наблюдава лично от директора на болницата проф. д-р Любомир Спасов. Той заяви пред медиите, че митрополитът е постъпил за рутинни изследвания и предстои да бъде изписан след няколко дни. Вероятно той ще може да присъства и на заседанията на Св. Синод след 10-дневната почивка, която старците си гласуваха.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн