„Златни” и „сребърни” сватби честват заедно в Раднево

STZAGORA.NET
Общо 24 щастливи семейства от Раднево ще отпразнуват своята „златна” или „сребърна” сватба днес (събота), съобщава Агенция “Стандарт”.

„Хубавата традиция на обредния дом в миньорското градче е от 1980 г., разказва Мариана Дикова, организатор на обредните дейности в общината. Тази година семействата, които ще отбележат 50 години брачен живот и „златна” сватба са 7, а 25 години и „сребърна” сватба – 17. Всички те са получили специални покани за общия юбилеен ритуал.

Брачните двойки ще бъдат посрещнати от деца в народни носии с пита и бъклица с вино и закичени с китка здравец и юбилейна лента. Лично ще поздрави щастливците, преминали през годините заедно, кметът на община Раднево д-р Юлиан Илчев Организаторите са подготвили и специални подаръци за семейните двойки. В празника на юбилярите ще се включат и самодейци от общински център за култура „Нончо Воденичаров”.

Матей БОНЕВ
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн