Дирекцията за разследване на произшествия към Транспортното министерство извършва проверка на аварийно кацане на малък спортен самолет край Шаново

STZAGORA.NET

Двувитлов "Пайпър", подобен на аварийно приземилия се край Шаново. Снимка http://www.priceit.in

Дирекцията за разследване на произшествия към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията извършва разследване на причините за аварийно кацане на самолет „Пайпър“, пътуващ по маршрут Унгария – Турция (Истанбул).

При прелитане на три самолета над територията на страната двигателят на единия се обледенява по време на полета в участъка Пловдив-Стара Загора. Пилотът е извършил аварийно кацане в землището на село Шаново, Старозагорска област. Командирът на въздухоплавателното средство е невредим, съобщиха от пресцентъра на МТИТС.

Турчин кацна аварийно в снежна нива в старозагорското с. Шаново, съобщи и Агенция “Стандарт”. Причината за принудителното приземяване е обледеняване на едноместния турбовитлов самолет “Пайпър”, който заедно с останалите две машини от същия тип е имал разрешение за прелитане над България в посока Будапеща-Истанбул. Турският пилот на авариралия самолет е невредим, обясниха от транспортното министерство. Поради опасност от обледеняване американският пилот е кацнал на летище Пловдив, а другият самолет с турски пилот е продължил успешно за мегаполиса на Златния рог, обясниха от звеното за разследване на произшествия в авиационния транспорт към транспортното министерство.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн