Съдийската комисия на БФС призна официално: Съдийството на “Лудогорец”-“Берое” не бе на ниво

STZAGORA.NET
„Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ ЕАД получи официален отговор на жалбата си срещу съдийството на Александър Костадинов на мача „Лудогорец“–„Берое“ от осминафиналите за Купата на България от Съдийската комисия на БФС. В него се обявява решението на комисията по жалбата и се признава, че „Берое“ е бил ощетен в мача.

Въпреки високата оценка на Александър Костадинов в двубоя, дадена от съдийския наблюдател на срещата Георги Нарлев, Съдийската комисия реши да накаже рефера и определи нивото на съдийството му като незадоволително, приемайки повечето от доводите на „Берое“, изложени в жалбата към футболната централа.

„След внимателно анализиране на съдийските отсъждания на целия мач, СК на БФС изразява мнение, че съдийството не е било на необходимото за такава футболна среща ниво и същевременно връща доклада на съдийски наблюдател за преразглеждане на оценката“, се казва в официалният отговор, получен днес.

„На базата на изгледаните ситуации във футболната среща „Лудогорец“ (Разград) – „Берое“ (Стара Загора), СК при БФС определя съдийството на Александър Костадинов като незадоволително и спира съдийските му права за неопределен период от време“ – пише още в писмото на СК.

„Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ ЕАД благодари за обективността на Съдийската комисия и се надява това решение да помогне вбъдеще реферите, които ръководят футболните двубои в България, да бъдат безпристрастни. Причините за една или друга загуба клубът не търси във външни фактори, а в себе си. В същото време клубът ще продължи да отстоява позицията си по официален път, защото е длъжен да търси равнопоставеността заради вярната си публика, към която е и ангажиментът. „Берое“ ще продължи да отстоява и позицията си да не коментира пред медиите съдийските отсъждания – така, както не е правил нито един ръководител, треньор или футболист през този сезон.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн