Започва изплащането на заплатите в “Ремотекс”, съобщи Областният управител

STZAGORA.NET

В четвъртък (22.11.2013 г.) започва изплащането на заплатите в „Ремотекс”, съобщи Областният управител Живка Аладжова пред журналисти след среща с изпълнителния директор на дружеството Стефан Чорчопов и директора на Инспекцията по труда Камен Маринов (на снимката). “За мен е изключително важно 600–те работници да получат възнагражденията си за положения труд и обстановката да се успокои в Раднево”, каза Аладжова.

Преди десет дни тя възложи проверка във връзка с изпратен до нея сигнал за нередовно изплащане на заплатите на работниците. Инспекцията по труда в Стара Загора е наложила три санкции от по 20 000 лв. на “Ремотекс” ЕАД заради неизплащане на трудовите възнаграждения на работниците. Това става ясно от доклад, на трудовата инспекция до Областния управител.

Днес “Мини Марица-изток” са погасили 80% от задълженията си към частното предприятие, до понеделник те ще бъдат на 100%, каза Аладжова пред медиите. Служители и работници на частното дружество “Ремотекс” в Раднево излязоха на протест днес, тъй като не са получавали заплати от девет месеца. Основната дейност на фирмата е ремонт и поддръжка на тежката минна техника.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн