Община Казанлък опровергава твърдения на “Атака” за размера на общинския дълг

STZAGORA.NET
По повод дадена вчера от председателя на ПП „Атака“ – Казанлък Драгомил Иванов пресконференция и изнесената информация в медиите за размера на общинския дълг, Община Казанлък категорично заявява, че изявленията му силно се разминават с истината. Самият той уточнява пред присъстващите журналисти, че не е сигурен в числото, което оповестява, припомнят от Общината. Това означава, че посочената от него сума е твърде произволна и в никакъв случай не отговаря на действителността. За съжаление обаче, някои медии веднага тиражираха, че дългът на Община Казанлък е 13 млн. лв.

Настоящото ръководство на община Казанлък винаги е работило и продължава да работи прозрачно, в интерес на гражданите и никога не е спестявало истината за състоянието на Общината.

От наследените близо 6 млн. лв. просрочени задължения на Общината през 2011 г., през 2012 г. настоящото общинско ръководство успя да разплати 2 101 000 лв. През 2013 г. до месец септември са разплатени още 1 414 000 лв., като разплащането на задълженията продължава.

По Закона за общинския дълг с решение на Общински съвет – Казанлък Община Казанлък има в момента дълг в размер на 2 951 875 лв., уточняват от администрацията.
#

социални мрежи

1 коментар on “Община Казанлък опровергава твърдения на “Атака” за размера на общинския дълг”

  • Димчо wrote on 24 април, 2014, 10:35

    Както винаги Драгомил Иванов от АТАКА е прав!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн