Позиция на „ПФК Берое“ след инцидента с играчи на “Лудогорец” в кв. “К.Ганчев”

STZAGORA.NET
Играч на “Лудогорец” е бил ударен в главата от бомбичка, хвърлена от група фенове на “Берое” след днешната тренировка на тима от Разград на игрището в старозагорския квартал “К. Ганчев”, съобщи Агенция “Блиц”. Пострадалият чернокож холандец Мичел Бургзорг е бил откаран веднага в болница. Друг от гостите бил с обгорен крак. Намесили са се полицаи и частни охранители. “Нова телевизия” уточни, че на преглед заедно с Бургзорг са били откарани помощник-треньорът Явор Вълчинов и един от масажистите на тима. И тримата са без сериозни наранявания.

Двата тима се изправят един срещу друг в неделя в реванш от осминафиналите за Купата на България. Първата среща в Разград завърши 2:1 за домакините, а след нея “Берое” подаде жалба заради съдийството на Александър Костадинов.

След инцидента ПФК “Берое” разпространи следната позиция:

“Във връзка с информациите, публикувани в медиите за инцидент на тренировката на „Лудогорец“ преди осминафиналния сблъсък реванш от турнира за Купата на България по футбол „Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ ЕАД иска да уточни, че преди мача никой от ръководството и спортния щаб на „Лудогорец“ не е уведомил официално нашия клуб как ще протече престоя на тима от Разград в Стара Загора – кога ще пристигне отборът, къде ще е настанен, както и дали ще проведе занимания и къде и кога ще се случи това, ако има такива.

Все още нямаме официална информация от органите на реда за истината около случилото се на тази тренировка. Поради тази причина няма как да вземем официално становище за случилото се на този етап. Ръководството на „Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ осъжда всякакви вандалски или хулигански прояви и не може да толерира такива действия. Нашият тим винаги е бил насочен към феърплея на терена и трибуните и се концентрира единствено и само върху спечелването на мачовете на „зеления килим“.

Призоваваме всички привръженици на „Берое“ да се държат по нормалния за протичането на една футболна среща начин, заради нагнетената не по наша вина обстановка преди този мач.

Полиция на стадиона по време на утрешния мач ще има.”
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн