Министър Греков и Областният управител Аладжова посадиха чинари за вековния юбилей на Горското стопанство в Царево

STZAGORA.NET


Областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова участва в тържествата, посветени на 100-годишния юбилей на Държавното горско стопанство (ДГС) в Царево. Официални гости на честването бяха министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков и заместниците му д-р инж. Валентина Маринова и Бюрхан Абазов.

Министър Греков, Областният управител Живка Аладжова, кметът на Царево Георги Лапчев (бивш директор на ДГС) и директорът на стопанството Петко Арнаудов посадиха в двора на стопанството чинари в чест на вековния юбилей. Министър Греков откри паметна плоча, подчертавайки ролята на горските стопани. Той заяви, че прекланя глава пред всички, които са поддържали горите и парк Странджа.

Сред официалните гости на празника на столетното стопанство бяха Областният управител на Бургас Павел Маринов, кметове на общини, както и турска делегация, ръководена от инж. Зекерия Мере, отговарящ за Регионалното управление на горите в Европейската част на Турция. Мере е придружен от инж. Нюфер Явуз – директор на Горското стопанство в Лозенград, което си поделя грижата за странджанските гори с българските лесовъди в Царево и Малко Търново.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн