ОДМВР – Стара Загора отбелязва Международния ден за възпоменание на жертвите от ПТП

STZAGORA.NET
На 15.11.2013 г. (петък) oт 11:00 ч в сградата на ОДМВР – Стара Загора на ул. „Граф Игнатиев” 16 ще бъде проведен брифинг с медиите по повод обявения с резолюция на Генералната асамблея на ООН от 2005 г. “Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия”. През 2013 г. календарният ден за възпоменание е 17 ноември. На брифинга главен инспектор Пламен Момчев – началник сектор „Пътна полиция” ще представи подробно размерите и загубите от пътно-транспортния травматизъм на територията на страната, както и на територията на областта през последните години.

От 13:30 ч в киносалона на ОДМВР – Стара Загора ще бъде организирана среща с представители на училищата и Младежкия общински съвет, на която присъстващите ще се запознаят с черната статистика от пътни инциденти с млади хора и причините за тях. Алкотест и драгтест ще бъдат в помощ на инспекторите от «Пътна полиция» при представянето на проблема с шофирането след употреба на алкохол и наркотици. Чрез презентация и снимки инспектори от Областното управление «Пожарна безопасност и защита на населението» ще покажат как реагират спасителните екипи при изваждането на пострадали от силно деформирани автомобили.

На 17 ноември съвместни екипи на Пътна полиция и Младежкия общински съвет ще призовават водачите на моторни превозни средства да се замислят за поведението си на пътя, да анализират грешките си, извършваните опасни волности и преди всичко да спазват правилата за движение по пътищата.
#crl

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн