Казанлък: Пускат парното в общинските заведения и административните сгради на 18 ноември

STZAGORA.NET
Със Заповед № 2498 от 13 ноември 2013 г. на кмета на община Казанлък се разпорежда от 18 ноември 2013 г. да започне отоплителният сезон в детските заведения, училищата, социалните домове, културните институти и сградите на общинска администрация на територията на община Казанлък. Пускането в редовна експлоатация на котлите с локално отопление през предстоящия отоплителен сезон да става в изпълнение с изискванията на Наредбата за устройството, безопасната експлоатация и техническия надзор на съоръженията под налягане и Наредбата за устройството и безопасната експлоатация на преносните и разпределителните газопроводи и на съоръженията, инсталациите и уредите за природен газ, се казва в заповедта. Съгласно заповедта на Кмета огнярите трябва ежедневно да извършват принудително 30-минутно вентилиране на котелното помещение и задължително продухване на горивната инсталация. При температури над 12 градуса отоплението се спира, като се поставя на циркурлационни помпи.

Има сключени договори за доставка на течно и твърдо гориво, в момента се извършва зареждане с горива по предварително подадени заявки от директорите на училища и детски заведения на територията на община Казанлък. От лицензирана фирма беше направена проверка и технически преглед на котлите и парните инсталации, а през месец октомври съвместно с РУ ПБЗН беше проведено обучение на всички огняри във връзка с предстоящия отоплителен сезон.
#crl

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн