Петя Ставрева изхвърли заместниците си Моньо Христов и Георги Каркъмов от партия “Обединени земеделци”, изключените обявиха конгреса за нелегитимен

STZAGORA.NET
Според изключените конгресът е нелегитимен, ще го обжалват и ще спечелят в съда

На пресконференция днес в Пловдив изключените от ПП „Обединени земеделци“ членове на националното ръководство заявиха, че ще обжалват форума в съда.

На Третия редовен конгрес миналата събота от редиците на партията бяха изключени 6-ма членове на националното й ръководтсво: старозагорецът Моньо Христов, депутат в 37, 38 и 39-то НС (на снимката – първият отдясно); Георги Каркъмов, зам.-министър на земеделието 1997–2002 г.; Гичка Кърнева, общински съветник и председател на Пловдив-град; Георги Димитров, първият председател на ПП „Обединени земеделци от 2007 до 2009 г.; Любен Вичев, член на националното ръководство и представител на София-град, Валя Колева, председател на областната организация в Монтана и Йовко Филев, член на националното ръководство на партията и представител на Област Хасково.

Изключените смятат, че има достатъчно нарушения в подготовката и провеждането на висшия форум и че съдът неминуемо ще отсъди в тяхна полза. Според тях Конгресът е манипулиран, а делегатите са използвани за личните стремежи на председателката на партията Петя Ставрева.

Обвиненията към Петя Ставрева са за вземане на еднолични решения за политиката на Съюза и разходването на бюджетните средства на организацията. Изключените изнесоха данни за груби злоупотреби с Устава и нарушения в подготовката и провеждането на Kонгреса.

„С действията си през последните 2 години Петя Ставрева обезличи организацията и я сведе до партийка, на която се гледа със снисхождение и присмех. Нашето желание беше преди да започнем коалиционни действия с която и да е партия, първо да постигнем общи действия и политики с БЗНС на Николай Ненчев. Това обаче се оказа намерение не по вкуса на Петя Ставрева и то беше осуетявано в продължение на две години“, заявиха Моньо Христов и Георги Каркъмов.

„Много са нарушенията на Устава и при организацията и провеждането на Третия редовен Конгрес на „Обединени земеделци“, казаха изключените от партията. „Получихме обаждания от много земеделци от страната, които са напуснали организацията, и които искат да започнем общи действия за консолидация на земеделците в страната. Призоваваме земеделците към спокойствие – ще обжалваме Конгреса и сме сигурни, че ще го спечелим. Ще поискаме от съда да посочи кой да организира следващия конгрес на ПП „Обединени земеделци“, заявиха земеделците.
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн