„КонтурГлобал Марица Изток 3“ отново подкрепя кампанията „Имам приятел – добър самарянин“

STZAGORA.NET
Компанията е официален партньор на инициативата на Сдружение „Самаряни“ за втора поредна година
Събрани са 15 номинации, за които може да се гласува онлайн до 6 декември

София, 11 ноември 2013 г. През 2013 г. „КонтурГлобал Марица Изток 3“ продължава да бъде официален партньор на кампанията „Имам приятел – добър самарянин“, организирана по традиция от Сдружение „Самаряни“. Инициативата, чиято цел е да намери и отличи хора и общности на територията на област Стара Загора, помогнали на изпаднали в беда, се провежда всяка година. В изданието на годишния конкурс „Добрият Самарянин“ за 2013 г. бяха събрани 15 номинации. Всеки може да гласува за историята, която харесва най-много, на www.samaritans.bg/dnes до 6 декември. Победителят ще получи наградата си на специална церемония в Стара Загора на 13 декември.

„Добрите дела заслужават да бъдат забелязани и възнаградени, защото вдъхновяват и останалите хора да вършат добро. Ние в „КонтурГлобал Марица Изток 3“ сме щастливи да бъдем партньор на такава инициатива и се надяваме, че броят на номинациите ще продължава да се увеличава всяка следваща година“, сподели Гари Левсли, главен изпълнителен директор на компанията.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ продължава да бъде единственият представител на бизнеса, поканен от организаторите да участва в проекта заради своята мащабна и многообразна социална активност. Подобно на миналата година, партньорството на компанията със сдружението не се изразява в спонсорство на проекта, а в неговото вътрешно и външно популяризиране. Компанията разпространява информация за инициативата и мотивира своите служители, партньори и приятели да разкажат за добрите дела на хора, помогнали на някой в нужда. И този път представител на компанията ще участва в церемонията по награждаването в края на годината.

Номинациите за „Добрият Самарянин“ бяха събрани на сайта на Сдружение „Самаряни“. Седемдесетгодишната Йовка Стоянова е номинирана от Ротаракт клуб Стара Загора за това, че е дарила кръв 112 пъти в живота си. Виктор Стойчев, Мартин Йовчев и Явор Стойчев, ученици в ГПЧЕ „Ромен Ролан” в Стара Загора, са препоръчани от свой преподавател в гимназията за това, че без колебание решават да върнат на собственика намерена голяма сума пари. Стефка Кондова е номинирана за безрезервните си грижи към сина си, който страда от церебрална парализа, и за ролята си за създаването на Дневния център за деца и младежи с увреждания в Гълъбово. Сред номинираните са още група холандски доброволци, обновили със собствени средства сградата на дом за деца, лишени от родителска грижа в Стара Загора, младежи от Стара Загора, помогнали на болен да събере пари за спешна бъбречна трансплантация, и лекар, помогнал на 7-годишно момиченце да не ослепее.

Събирането на номинациите за 2013 г. започна на 5 март на среща с регионалните медии. По време на събитието сдружението представи и новосъздадената пощенска марка „Добрият Самарянин”, която всеки може да купи благотворително в подкрепа на инициативата, поръчвайки я в офиса на сдружението. Тя се предлага в рамка с паспарту и е на стойност 30 лв.

Всички официални партньори на кампанията от миналата година продължават да я подкрепят, включително Община Стара Загора, Община Казанлък, Регионална библиотека “Захарий Княжески”, Областен съвет на Български червен кръст, Държавна опера – Стара Загора, Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Обществен дарителски фонд – Стара Загора, Регионален исторически музей – Стара Загора и Дарик радио – Стара Загора.

Инициативата се провежда за трета поредна година. Сред добрите самаряни, отличени в предишни издания, са Стефан Стойчев, известен като спасителя от автомагистрала „Тракия”, Мануела Малеева и д-р Бруно Франиер, и героят от Сътън – Пламен Петков.

За „КонтурГлобал Марица Изток 3“

“КонтурГлобал Марица Изток 3” е важна част от голямото енергийно семейство на международната компания ContourGlobal, която е независим производител на електроенергия. Освен това централата гарантира енергийната независимост на България, като използва местно гориво и снабдява националния пазар на електроенергия.

В България ContourGlobal е мажоритарен собственик на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ – една от четирите топлоелектрически централи в комплекса „Марица-изток”. Тя е първата топлоелектрическа електроцентрала на лигнитни въглища на Балканския полуостров, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда. „КонтурГлобал Марица Изток 3” произвежда чиста и надеждна електроенергия на конкурентна цена, като използва местни енергийни ресурси.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн