ОДМВР – Стара Загора приканва гражданите да проверят срока на валидност на личните си документи

STZAGORA.NET
2667 са личните карти, чиято валидност е изтекла през 2010, 2011 и 2012 г. и не са подменени. До края на настоящата година изтича валидността на още 2355 лични карти, 9389 паспорта и 2091 свидетелства за управление на МПС.

Необходимо е да се знае, че в срок до 30 дни от датата на изтичане на тяхната валидност гражданите следва да подадат заявление за издаване на нови.

Група “Български документи за самоличност” припомня на гражданите, че личната карта може да бъде подменена преди изтичането на валидността й и препоръчва да не изчакват крайният срок, за да не им коства подновяването повече време, усилия и напрежение.

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Казанлък, могат да подадат заявления за подмяна на личната си карта/паспорт с обикновена или бърза услуга и за подмяна на СУ на МПС с обикновена услуга в звено “Български документи за самоличност” в сградата на ул. “Д-р Стамболски” №2. Звеното работи с приемно време от 8,30 до 17,30 часа, без прекъсване.
 
Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от Първо РУ “Полиция” – Стара Загора и Второ РУ “Полиция”  - Стара Загора, могат да подадат заявления за подмяна на личната си карта/паспорт и на СУ на МПС с обикновена услуга в звената “Български документи за самоличност” в сградите на полицейските управления. Звената работят с приемно време  от 8,30 до 17,30 часа, без прекъсване.

Гражданите могат да  заплащат таксите предварително във всяка търговска банка, пощенски клонове и инсталираните постерминали в звената “БДС” по сметка на Областна дирекция на МВР – Стара Загора:

За издаване на лична карта, паспорт и СУМПС:
BG47UNCR76303300000310
BIG:UNCRBGSF
Уни Кредит Булбанк – Стара Загора.

За издаване на контролен талон:
BG30UNCR76303100115626
BIG:UNCRBGSF
УниКредит Булбанк – Стара Загора.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн